Catina

Aceasta pagina este inca in dezvoltare. Pe masura ce lucram la ea, vei regasi aici informatii ultra-folositoare despre catina, proprietatile ei, la ce e buna, cum sa o consumi, si mai ales ce peparate delicioase din catina putem noi sa facem pentru tine. 

Inca putina rabdare, ne grabim…. pana atunci gasiti preparatele aici:  http://www.breslo.ro/Shop/casahanu 

Toate partile arbustului de catina contin proprietati uimitoare in tratarea diverselor boli. Seminţele, frunzele şi fructele conţin o cantitate impresionantă de compuşi antioxidanţi. Catina contine o cantitate de vitamina C de doua ori mai mare decat macesul si de zece ori mai mare decat citricele. De asemenea, cătina este bogată în vitamina E, carotenoizi, flavonoizi, steroli. Frunzele sunt o importantă sursă de antioxidanţi, incluzând beta carotenul (mai mult decat morcovul), vitamina E, flavonoidele, catechina, acidul elagic, acidul ferulic, acidul folic şi o concentraţie importantă de calciu, magneziu şi potasiu. Frunzele mai conţin proteine, în procent de 24%.

Catina creste si in Rusia de exemplu, fiind denumita “Ananas Siberian”. Produse din catina au fost incluse in alimentatia cosmonautilor , datorita efectului energizant si echilibrant dar si de marire a rezistentei organismului la actiunea radiatiilor cosmice.

Fructele de cătină conţin toate vitaminele necesare organismului uman: vitamine liposolubile (A, E, F, D) cît şi vitamine hidrosolubile (C, K, P şi întreg complexul B).
Beta-carotenul se găseşte în cătina albă din belşug, iar prin vitamina E, numită şi “a tinereţii”, cătina albă este implicată în cele mai importante procese de regenerare din organism.

Fructele de cătină albă stimulează apetitul sexual, combat infertilitatea atît la femei cît şi la bărbaţi.

Se folosesc produse de catina cu rezultate în tratarea ulcerului gastric şi duodenal, anemiilor, maladiilor neuroendocrine, reumatismului, afecţiunilor circulatorii, hepatice (în special hepatite), alcoolismului, asteniilor şi, în ultimul timp, contra stresului.

Catina este un bun tonifiant general. Fructele de catina sînt considerate o polivitamina generala, putind fi consumate sub forma de suc, gem, sirop sau vin. Fructele de catina se utilizeaza in hipo si avitaminoza, anemie, arterite, reumatism, arterioscleroza, diaree, infectii oculare, tuberculoza, Parkinson, urticarie, ulcer, hepatita cronica si epidemica, ciroza. Catina poate fi folosita concomitent cu administrarea de citostatice.

De preferat, catina se consuma dimineata pe stomacul gol, sau in prima parte a zilei, consumul de catina catre seara dand un efect mai puternic decat al cafelei.

Reclame

3 răspunsuri la Catina

  1. maria zice:

    Draga Casa Hanu,casa soarelui,iubitoare de catina si lumina,bravo!Mi-a fost dat sa poposesc intr-o rezervatie de catina:o culme de munte”impadurita”cu Rasul soarelui-catina-. Nici ochiul,nici sufletul nu puteau cuprinde atata minunatie!Fiecare bobita,si erau mii si mii,era un dinte de soare!Contemplarea mi-a luat mult,culesul,putin.Daca amesteci „rasul soarelui”cu ulei de masline si-ti ungi trupul cu acest elixir,se cheama ca te-ai scaldat in soare.Preocuparea Ta e dumnezeiasca.
    Succes!

  2. aurica zice:

    antreb, daca congelate isi pastreaza di calitati?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s