Coada calului – ceai

Continuam aventura noastra ceainologica cu o planta pe cat de haios denumita, pe atat de valoroasa d.p.d.v. terapeutic: coada calului.

În scopuri medicinale, de la coada calului se foloseste doar partea aeriana, care contine o saponina – equisetanina, compusi flavonici, ulei volatil, substante amare, acid silicic si saruri de potasiu, calciu, sodiu si magneziu.

Actiunea farmaceutica a acestei plante are efect antimicrobian, antiseptic urinar, bronhodilatator, remineralizant, diuretic si expectorant. Efectul sau cel mai puternic este în tratarea afectiunilor urinare.

Ceaiul de coada calului ajuta organismul sa elimine toxinele din sange avand in acelasi timp si o actiune antimicrobiana. Ceaiul se prepara din planta uscata, cam 5 lingurite la 1 litru de apa. Se face un decoct si se bea pe parcursul unei zile.

Anumite substante aflate în compozitia acestei plante protejeaza aparatul respirator împotriva infectiilor si refac tesuturile distruse în cazul bronsitei, pneumoniei sau tuberculozei. Totodata, ceaiul facut din tulpini de coada-calului stimuleaza si dezinfecteaza aparatul urinar si mareste intensitatea proceselor de eliminare pe cale renala si digestiva, fiind un produs indicat în curele de slabire.

 PS Ceaiul din poza este compus din coada calului, flori de salcam si coada soricelului 🙂

 

 


Reclame
Acest articol a fost publicat în Ceaiuri si tincturi și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s