Placinta cu urda si leurda

…sau cum ar spune prietena mea, cu urda si paraurda 🙂

Cand am vazut postul asta, mi s-a facut pofta instantaneu de placinta. Dupa ce incercarea mea de a-i convinge pe altii sa o prepare a esuat , am decis ca e timpul sa rezolv problema singura :). Si bine am facut, caci va jur , a iesit o placinta foarte buna. Iar eu nu ma pricep la placinte.

Nu stiu daca are rost sa scriu reteta sau ceva, avand in vedere ca trebuie sa fii competent in ale bucatariei sa dai vreun sfat, dar totusi, de dragul artei, sa mentionam:

– foi de placinta subtiri, 2 la baza, si vreo 4 deasupra, fiecare unsa cu ulei. Cred sincer ca trebuia sa pun si la baza tot vreo 4, si poate una-doua pe la mijloc.

– 600 grame de urda dulce

– 1 legatura sanatoasa de leurda

– 1 legatura de marar

– 1 ceapa uscata . ar fi trebuit ceapa verde, dar nu mi-am dat seama si era prea tarziu

– 3 oua ; sare si piper dupa gust (ce-mi place sa zic chestia asta. tot timpul ma teroriza in cartea de bucate aceasta exprimare „potriviti dupa gust”. eu am creierul mai ingineresc, proportiile astea variabile imi dadeau batai de cap).

– 250 ml lapte incalzit

Procedura e simpla. Toate ingredientele se amesteca in castron, in afara de lapte. Am pus  hartie de copt in tava, am pus foile de placinta, umplutura, si apoi celelalte foi deasupra. Am lasat-o la cuptor vreo 30 min. La sfarsit, am turnat peste ea laptele incalzit. Yummy!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Culinar și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Placinta cu urda si leurda

  1. bySam zice:

    Arata apetisant si sunt convinsa ca e delicioasa 🙂 Sunt fan placinte/prajituri cu branza sub orice forma, dulci sau sarate. Interesanta ideea cu laptele de la sfarsit, nu ma asteptam sa-l torni peste dupa ce a fost scoasa din cuptor, e bine de retinut…

  2. Laura Boboc zice:

    mama ce bunatate 🙂
    cu siguranta ca a fost delicioasa …deja imi este poftaaa 🙂
    asteptam cu nerabdare multe multe placinte felurite……
    si eu sunt fan placinte cu branza 🙂
    multumim

  3. Casa Hanu zice:

    Ma bucur ca v-a placut. Sa o incercati si voi daca aveti timp. e tare buna. poate sa puneti si marar mai mult.

  4. Fina de la Bacau zice:

    Arata extrem de bine!! Felicitari!! Eu pana la tine nu am mai auzit de placinta cu urda si leurda…poate nu se face prin partile astea! M-ai facut curioasa:D

  5. Pingback: Leurda – tinctura | Casa Hanu

  6. Pingback: papa bun-branza « Mariloco's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s