Masa de Paste

Anul acesta am petrecut sarbatoarea Pastelui la mosie, printre lalele si zambile, colt de iarba si muguri de visin. Desi ne-a batut vantul, a fost soare si am stat mai tot timpul afara in curte. Ne-am ales cu un bronz timpuriu si caraghios, adica ne-am bronzat pe fata si pe dosul palmelor :).

La noi, mesele de Paste sunt intotdeauna bogate si gustoase.

Marturiseam la inceputul anului ca familia mea se trage majoritar de prin partile Moldovei (Bucovina; Roman; etc). Doua lucruri sunt de necontestat cand vorbim de moldovence: sunt foarte frumoase si gatesc extraordinar de bine. Nici mama nici bunica nu se dezic :). Daca mai pui la socoteala ca mama era sora cea mare din 6 frati, si gatea pentru toti, poti sa intelegi de ce nu stie sa faca mancare in portii mici.

 

Astfel ca am avut drob si oua, salata de boeuf, ciorba de miel, friptura de miel, stufat, gratar, sarmale, pasca de doua feluri, placinta cu branza, cornulete, prajitura de casa, cozonac. Toate asortate cu o bunatate de vin pelin rosu demi-dulce.

A fost un adevarat festin, si desi nu am mancat mult ca portie, tot am gustat cate putin din fiecare.

Sper ca toata lumea s-a simtit bine de Paste si ca acum primim primavara cu alte forte.

Hristos a inviat!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Culinar, Diverse și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s