Dulceata de piersici

Din fructele pe care vara ni le ofera cu asa multa generozitate, am facut dulceata de piersici.

Piersici rosii, dulci, as fi vrut sa zic zemoase dar pentru dulceata le-am ales pe cele mai tari si coapte.

Am spalat si curatat piersicile de coaja si apoi le-am pus in siropul de zahar. Pe la jumatatea timpului, am adaugat zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Reteta folosita pentru dulceata de piersici:

  • un kilogram piersici curatate                                   
  • un kilogram zahar
  • o jumatate de lamaie
  • un plic de zahar vanilat
  • si mult suflet

Pe  langa dulceata de piersici, camara noastra gazduieste si dulceata de mure :D, gem de prune cu nuci la pirostrie (de la care nu am poze ca l-a facut mama mea), dulceata lui Craciun, dulceata de gutui cu nuci, dulceata de visine la pirostrie, dulceata de caise, gem de caise, dulceata de afine, dulceata si gem de zmeura.

O mare parte dintre ele se vor regasi si in cosurile de Craciun cadou pe care le pregatim cu mare drag pentru cei ce vor sa daruiasca anul acesta un cadou special.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Dulceturi si siropuri și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Dulceata de piersici

  1. Pingback: Concurs dulce! | Casa Hanu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s