Corfu: capitala

Kerkyra este capitala insulei, un oras vechi si nou in acelasi timp. Orasul vechi este o frumusete, stradute multe si inguste, bazar, cafenele. Multi spun ca seamana cu Verona ba cu Venetia. Indiferent  unde crezi ca ai fi, orasul are totusi o personalitate individuala.

Este o placere sa te plimbi pe stradute inguste, pline cu turisti, sa gusti din bunatatile corfiote, sa descoperi bijuterii frumoase, si sa bei cafeaua in tihna la una din zecile de cafenele.

Ce este drept, eu am luat toate magazinele cu argint la rand, si in mod evident :), nu am plecat cu mana goala. Al meu sot a luat la rand magazinele cu dulciuri. Apoi impreuna am respirat orasul la o cafenea.

Din Kerkyra am plecat in Kanoni, sa vedem Insula Soarecelui (Pontikonissi) , o mica insula pe care se afla o capela veche. O legenda spune ca Poseidon a prefacut in piatra corabia care il ducea pe Ulise inapoi in Itaca. Langa Insula Soarecelui se afla Manastirea Vlacherna, construita direct pe stanca.

De aici am mers spre Palatul lui Ahile, resedinta de vara a Imparatesei Sissi. Resedinta este foarte frumoasa, insa cu adevarat frumoasa este gradina. Pe langa cele 2 statui ale lui Ahile (Ahile victorios si Ahile muribund), se regasesc si alte statui minunate. Iar privelistea asupra marii este fabuloasa.

Reclame
Acest articol a fost publicat în La plimbare. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s